Produkterna

Just nu produceras enbart 100% äppelmust under namnet ”Äpple på flaska” men fler spännande produkter är på gång.

2014-10-08 09.09.14

8 reaktioner på ”Produkterna

  1. Låter spännande med bryggeri. Själv har jag slängt många skottkärror med äppel förra säsongen. Kan du inte beskriva pastoriseringsprocessen ngn gång ?
    Hur går det med gårdsforskningen ?

    1. Det är väldigt spännande och trots att det just nu inte är så mycket aktivitet så lär jag mig mycket varje dag.
      Jag ska nog kunna beskriva pastöriseringsprocessen i bloggdelen nån dag.
      Gårdsforskningen har inte orkats med, mycket för att det inte går att läsa vad som står i de gamla papperna utan att ha tillgång till orginalen.
      /Samuel

    1. Nu är jag inte säker på vad du menar? Den epostadress som du anger när du skriver en kommentar visas inte på hemsidan. Jag ser den inte från min dator.

  2. Den är kvar på min dator under kommentera, försvinner inte trots rensning av historik eller omstart, men det gjör ju ingenting om det bara är jag som ser den.

    Ha det bra !

  3. Jag har gjort cider på Öland varje år sedan 2006. Jag gör på äpple inland blandning med päron o jag prövar olika smaksättningar. Jag gillar slånbär för färgen blir vacker. Eller fläder. I höstas plockade jag också vildäpplen för beskans skull. Tyckte inte det blev någon särskild effekt. Skulle ha satt en damejeanner med bara vildäpplen för att testa. Går se om jag orkar i höst. Hade tyckt det hade varit roligt att få se hur du gör i Bredäng. Är det möjligt att få komma på något besök?

    1. Roligt att det är fler som experimenterar med cider. Jag har testat päron men just den gången blev det inget bra. Personligen tror ag inte att en damejanne med bara vildäpplen blir bra utan det svåra är nog att hitta rätt förhållande mellan vildäpplen och ”fin”äpplen.
      Du är varmt välkommen att se hur jag gör min cider och must. Skicka ett mail så kommer vi överens om något.
      /Samuel Ciderbryggaren

  4. Jag ser i denna artikel (flaskan) att musten är ordentligt brun, dvs oxiderad av luftens syre.
    Skär jag ner äpplena (det går inte att pressa oskurna äpplen om man inte har en jättestark press) eller inte fyst äpplena innan man pressar får man en brun, oxiderad must.
    Själv fryser jag äpplena i frysboxen. Tinar och pressar utan att skära dom. Då får jag en ljus gulgrön must som ser mkt aptitligt intryck. Äpplena blir som stora kakor, kanske 15 cm i bredd och ca 15 mm tjocka. Nästan torra.
    Jag använder en ganska stor ungersk druvpress jag köpte 1985 när jag jobbade i Ungern.
    Sen jäser jag som vanligt. Använder Rudesheimer som jäst.
    Den färdiga cidern smakar bra.
    Jag tror inte alls på naturlig jäst från skalen. Det blir en smak en torr sommar och en rutten smak om det är en blöt sommar. Två helt olika jäststammar .
    Nils von Sivers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *